marți, 10 ianuarie 2012

Pozitii yoga

Am gasit pe net cateva exercitii de yoga. Le fac cunoscute si aici. Materialele aveau si fotografii, dar nu am mai avut abdare sa le afisez.


Exercitii yoga pentru abdomen

Exercitiul 1: Aseaza-te in fund pe saltea, genunchii indoiti si cu talpile lipite de podea. Plaseaza-ti mainile sub coapse si apoi ridica-ti picioarele de pe podea, pe rand, astfel incat sa te balansezi pe posterior, cu toata greutatea ta pe partea inferioara a spatelui. Indreapta spatele, gatul si privirea in fata. Daca executi aceasta pozitie corect, vei simti cum muschii abdomenului lucreaza. Ramai in aceasta pozitie pana numeri la 10 (nu uita sa respiri profund in timp ce numeri).
 
Exercitiul 2: Intinde-te pe spate, indoaie bratele si sprijina-le de podea. Intinde picioarele si ridica-le in aer. Coboara piciorul stang (pana la jumatatea distantei dintre podea si piciorul drept) si ramai in aceasta pozitie timp de 5 secunde (pana vei simti cum muschii abdominali inferiori se incordeaza), respirand profund. Revino la pozitia initiala si adu-l langa celalalt picior. Odata ajuns langa celalalt, impinge-l spre stanga (fara a-l cobori sau ridica) cat de mult poti. Pastreaza aceasta pozitie timp de 5 secunde (respirand profund in timp ce numeri), apoi adu-l langa celalalt picior. Repeta si cu celalalt picior. Recomandate sunt 10 repetari cu fiecare picior. 

Exercitiul 3: Intinde-te pe saltea cu mainile si picioarele intinse. Ridica mainile si picioarele pana se intalnesc (pana mainile ating genunchii, sau mai jos, cat poti). Respira adanc in timpul exercitiului si repeta-l de cate ori poti. Vei simti muschii abdominali lucrand. 

Exercitiul 4: Intinde-te cu fata in jos, bratele indoite sprijinite de podea (asemanatoare cu pozitia pentru flotari). Respira adanc si executa usoare flotari, unindu-ti mainile (astfel incat bratele impreuna cu pieptul sa formeze un triunghi).

Exercitiul 5: Intinde-te pe saltea, aseaza-ti mainile sub cap (cu degetele atingandu-se intre ele), ridica picioarele si executa miscari asemanatoare cu cele pe care le faci cand mergi pe bicicleta. Incearca sa executi usoare abdomene (respira adanc in timpul exercitiului).


sursa material : eva. ro


Pozitii yoga antistres


Scaunul 
Scaunul este perfect pentru incalzire, ajuta la redobandirea puterii de concentrare si evacueaza tensiunile fizice. Trezeste energia, tonifica fesele si intareste picioarele. 
Sus, cu picioarele apropiate, indoaie genunchii usor inainte in timp ce impingi pe fese din spate (ca si cum ai vrea sa te asezi). Ridica-ti bratele in prelungirea spatelui si lipeste mainile. Tine-ti calcaiele ferm pe podea si trage-ti bratele in sus, spre cer, mentinand stomacul contractat. 
Mentine-ti postura pret de 3 respiratii complete si mareste durata in timpul antrenamentului. Pentru un plus de intensitate, priveste spre cer si indoaie-ti picioarele un pic mai mult. 

Arborele 
Aceasta pozitie ajuta la ameliorarea echilibrului si puterii de concentrare. Ea intareste gambele si calcaiele, dar si interiorul coapselor. 
Sus, cu picioarele apropiate, pune-ti piciorul drept in interiorul coapsei stangi (daca este prea greu pe genunchi sau glezna). Alatura-ti mainile in fata, la nivelul sternului, lasand umerii sa cada natural (adica fara tensiune, astfel incat acestia sa nu stea nici prea sus, nici prea jos). Priveste inainte. 
Mentine-ti postura pret de 3 respiratii complete si mareste durata in timpul antrenamentului. Daca nu poti sa-ti tii echilibrul, sprijina-ti cotul de un zid. Dupa ce stapanesti bine pozitia, stai in arbore cu ochii inchisi. 

Pisica 
Iata pozitia excelenta pentru respiratie! Pisica presupune intinderi de spate, gat si umeri, tensionand aceste zone, pe care le tonifica, si deschizand cutia toracica. 
Stai sprijinita pe maini si genunchi, acestea in linie cu umerii si soldurile, permitandu-i spatelui sa adopte pozitia sa naturala. Picioarele sunt stranse, iar capul in prelungirea coloanei vertebrale. Stomacul este contractat. Inspira lent, indoind spatele. Impinge inainte cutia toracica si indreapta-ti capul (barbia ridicata, privirea spre cer). Apoi, din nou expira incet rotunjindu-ti spatele si coborand capul (barbia in piept si privirea in jos) 


sursa material : sanatate.ele. ro

Niciun comentariu: